کانال تلگرام بورس نگار

جستجو در مطالب بورس نگار

مطالب برگزیده بورس نگار

رصد لحظه ای بازار حین معاملات

مطالب پيشنهادي بورس نگار

محل آگهی شما

فروشگاه مهارت نگار

>> بورس از نگاه همایون دارابی >>> از افت بازار با چاشنی تکذیبیه قرارداد ایران خودرو و فیات تا پالایش بورس از موج‌سواران // 23 فروردین 95

مدت زمان مطالعه تخمین مدت زمان مطالعه‌ی مطلب: 17 دقيقه


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>  
>> بورس از نگاه همایون دارابی

>>> از افت بازار با چاشنی یک تکذیبیه قرارداد ایرانخودرو با فیات تا پالایش بورس از موج‌سواران // 23 فروردین 95  
 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>  

 

افت بازار با چاشنی یک تکذیبیه
 بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر تکذیب برخی خبرها در مورد گروه خودرویی با افت شاخص مواجه شد.در بازار دیروز معامله‌گران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که در تحولات کلان، مجلس شورای اسلامی بررسی لایحه بودجه سال 95را در دستور کار خود داشت و نمایندگان مجلس کلیات لایحه بودجه سال جاری را به تصویب رساندند.


 در بازار دیروز معامله‌گران در گروه خودرویی با تکذیب خبر خرید سهام ایران‌خودرو توسط فیات مواجه شدند. خرید سهام خودرو‌سازان ایرانی توسط شرکای خارجی یکی از دلایل رشد قیمت‌ها در هفته‌های اخیر بوده است.براساس شایعات فیات خریدار سهام ایران خودرو و سیتروئن خریدار سهام سایپا عنوان شده بود اما دیروز سایت رسمی ایران خودرو این خبر را تکذیب کرد تا گروه خودرویی با صف فروش سنگین مواجه شود؛ هر‌چند تلاش‌هایی برای جمع‌آوری صف‌های فروش صورت گرفت اما در نهایت برخی نمادها با صف فروش به کار خود پایان دادند.همان‌گونه که مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو پیش‌تر اعلام کرده، تماس‌ها و مذاکرات جدی گروه صنعتی ایران خودرو و شرکت‌های خودروساز جهانی به‌صورت مداوم در حال انجام است و جزئیات و اخبار مربوط به آن از سوی مدیرعامل و رسانه‌های رسمی گروه صنعتی ایران خودرو اطلاع‌رسانی خواهد شد.طی روزهای اخیر مطالبی پیرامون نحوه و سطح همکاری‌های گروه صنعتی ایران خودرو و شرکت‌های خودروساز جهانی مطرح شده است. ناگفته پیدا است که اظهارنظر پیرامون چنین موضوعاتی، نیازمند آگاهی و اشراف بر جزئیات مذاکرات است و کسانی که در متن این گفت‌وگوها و تماس‌ها قرار ندارند، نمی‌توانند اطلاعات صحیحی در اختیار رسانه‌ها و افکار عمومی قرار دهند.مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل گروه صنعتی ایران خودرو با تاکید بر اینکه این گونه اظهارنظرهای غیرمسوولانه، علاوه بر غیرمرتبط و غیرمستند بودن، در روند مذاکرات و توافق‌های موردنظر اختلال ایجاد می‌کنند، از رسانه‌ها درخواست کرد با توجه به حساسیت مذاکرات و توافق‌های بین‌المللی، اخبار و اطلاعات مربوط به این همکاری‌ها را فقط از سوی مدیرعامل و رسانه‌های رسمی ایران‌خودرو دریافت و منتشر کنند.در گروه خودرویی گروه بهمن زمان مجمع فوق‌العاده برای افزایش سرمایه ۹۷ درصدی از سه محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی، سود انباشته و اندوخته طرح و توسعه را مشخص کرد.


 این مجمع ساعت 10 صبح روز یکشنبه 5 اردیبهشت برگزار خواهد شد تا در صورت موافقت سهامداران، سرمایه بیش از 500میلیارد تومانی «خبهمن» به حدود یک هزار میلیارد تومان برسد.این افزایش سرمایه 493 میلیارد تومانی از سه محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی (حدود 5/ 252میلیاردتومان)، سود انباشته (205میلیارد تومان) و اندوخته طرح و توسعه (336میلیون تومان) تامین خواهد شد و طی آن سرمایه گروه بهمن به حدود 1000 میلیارد تومان خواهد رسید.هدف از این تامین مالی، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر، جبران افزایش سرمایه انجام شده در شرکت‌های سرمایه‌پذیر، سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های بورسی و فرابورسی اعلام شده است.در بازار دیروز مدیر پذیرش بورس اوراق بهادار تهران از عرضه‌ سهام شرکت‌هایی چون لیزینگ ملت، پذیرش دیگر شرکت‌های گروه مالی ملت، شفا دارو، یک تامین سرمایه و دو شرکت انتقالی از فرابورس در سال جدید خبر داد.در گروه محصولات کاغذی، کارتن ایران درباره کاهش درآمدهای غیرعملیاتی سال مالی قبل و عدم تحقق فروش زمین توضیح داد. شرکت کارتن ایران که بهمن سال گذشته شایعه افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها را تکذیب کرده بود، به دلیل تعدیل پیش‌بینی درآمد هر سهم با توقف نماد از 7فروردین مواجه است.این شرکت با سرمایه اسمی 2/ 18 میلیارد تومانی اولین سود هر سهم سال مالی 95 را 286 ریال پیش‌بینی کرده و برای سال مالی قبل و با سرمایه 5/ 16میلیارد تومانی، سود 303 ریالی محقق کرده اما به علت عدم تحقق فروش زمین، با کاهش درآمدهای غیرعملیاتی و تعدیل بودجه سال 94 روبه‌رو‌ شده است.


 در گروه فلزات اساسی نیز هیات وزیران تصویب کرد بدهی‌های دو شرکت‌ فولاد مبارکه و فولاد خوزستان با مطالبات تهاتر و اقدامات لازم انجام شود. براساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در جلسه هیات دولت به ریاست رئیس‌جمهوری، آیین‌نامه اجرایی قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تصویب شد. این آیین‌نامه با هدف پیش‌بینی، برآورد و نحوه جبران خسارت وارده ناشی از قطع برق، گاز و خدمات مخابراتی به واحدهای تولیدی به تصویب رسید. براساس آیین‌نامه قانون یاد شده، قطع خدمات واحدهای تولیدی در شرایط غیرضروری و پیش‌بینی‌شده در قرارداد مجاز نیست و چنانچه در شرایط عادی خدمات واحدهای تولیدی قطع شود، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات موظفند براساس قراردادهای منعقده نسبت به جبران خسارت برابر آیین‌نامه اقدام کنند.


 دولت همچنین در راستای حمایت از تولید، اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی کشور، نسبت به تعیین تکلیف بدهکاران ارزی اقدام کرد. در این گروه همچنین مدیرعامل ذوب آهن با اعلام احتمال ۹۹ درصدی تعیین تکلیف سند ۱۵ هزار هکتار زمین‌ و پیگیری افزایش سرمایه در سال جاری از تلاش برای صفر کردن زیان تا تیرماه خبر داد. احمد صادقی درباره آخرین اقدامات صورت گرفته پیرامون افزایش 633 درصدی سرمایه شرکت ذوب‌آهن به خبرگزاری فارس گفت: با توجه به مصوبات مجمع فوق‌العاده اخیر سهامداران درباره موضوع زمین‌های شرکت و سندهای ملکی آنها، بنا شده از طریق شکایت به دیوان عدالت اداری موضع مالکیت زمین‌های شرکت ذوب آهن تعیین تکلیف شوند. وی با بیان اینکه درباره اسناد مالکیت زمین‌های شرکت با توجه به شواهد موجود به احتمال فراوان دیوان عدالت اداری به نفع «ذوب»رای صادر خواهد کرد، اظهار کرد: در دولت گذشته به اشتباه بخشی از زمین‌های تحت تملک ذوب آهن به منظور طرح مسکن مهر تخصیص داده شده بود که شرکت با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری خواستار بازگشت این زمین‌ها و تعیین تکلیف آن بر اساس سند‌های ملکی موجود شده است.


 در گروه تحولات دیگر پیرامون این گروه شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد در ماه‌های پایانی سال گذشته نسبت به افزایش سرمایه 63 درصدی از محل مطالبات آورده نقدی و سود انباشته که مربوط به مشارکت در افزایش سرمایه شرکت زیر مجموعه مفتول کاران یزد اقدام کرد و برای سال جاری نیز مرحله بعدی افزایش سرمایه ادامه خواهد داشت تا سرمایه شرکت از 4/ 13 میلیارد تومان به 2/ 53 میلیارد تومان افزایش یابد. در گروه معدنی، مهرداد اکبریان اظهار کرد: طبق نص صریح قانون اساسی، صادرات معاف از مالیات بر عملکرد است، اما برای امسال مقرر شده که از صادرکنندگان سنگ‌ آهن مالیات بر درآمد دریافت شود.


 وی ادامه داد: توجیه نمایندگان مجلس این است که شرایط برای تولیدکنندگانی که سنگ‌ آهن را به بازار داخل عرضه می‌کنند، با شرایط صادرکنندگان سنگ‌ آهن یکسان شود و به همین دلیل، مالیات بر درآمد برای صادرات نیز لحاظ شده است. وی تصریح کرد: بهتر بود برای یکسان‌سازی شرایط، عرضه‌کنندگان سنگ‌ آهن در داخل از مالیات بر درآمد معاف می‌شدند. اکبریان با بیان اینکه نمود اجرای این قانون در تیر و مرداد امسال مشاهده خواهد شد، گفت: در صورت اجرای این قانون، شرایط نامطلوبی برای معادن سنگ‌ آهن ایجاد خواهد شد. وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین معادن و واحدهای تولیدی سنگ‌آهن برای پرداخت حقوق شب عید کارگران خود با مشکل روبه‌رو بوده‌اند، گفت: در حال حاضر، وضعیت تولید سنگ‌آهن شرایط مناسبی ندارد و به همین دلیل، دریافت مالیات از واحدها به ضرر این صنعت است. وی در ادامه با اشاره به روند کاهشی قیمت جهانی سنگ‌ آهن طی سه سال اخیر، گفت: قبل از ماه ژانویه، با افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت جهانی سنگ‌ آهن روبه‌رو شدیم، هر چند بعد از آن، قیمت‌ها حدود 7 تا 8 دلار کاهش یافت اما هنوز هم قیمت جهانی نسبت به کف قیمت بازار در تابستان و بهار سال گذشته شرایط بهتری دارد.


 عضو هیات‌مدیره انجمن سنگ‌ آهن با بیان اینکه قیمت سنگ‌آهن ایران همیشه 4 تا 8 دلار پایین‌تر از قیمت‌های جهانی است، گفت: در حال حاضر قیمت سنگ‌آهن ایران حدود 50 دلار است که در صورت حفظ قیمت‌های جهانی بین 60 تا 70 دلار تا پایان سال 2016 میلادی پیش‌بینی می‌شود قیمت سنگ‌آهن ایران نیز حدود 50 تا 60 دلار باقی بماند. در این گروه موجودی سنگ آهن بنادر چین از 100 میلیون تن هم گذشت اما تقاضا هنوز در حد متوسط باقی مانده است، از این رو قیمت این ماده اولیه پس از آنکه بهبود یافت، مجددا ارزان شد. آخرین موجودی سنگ آهن بنادر اصلی چین به 100 میلیون و 720 هزار تن رسیده است. در گروه سرمایه‌گذاری دیروز بلوک 7/ 14درصدی سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان از سوی بانک سرمایه به‌طور یکجا و نقد به قیمت پایه هر سهم 400 تومان روی میز فروش بورس گذاشته شد که از سوی یک خریدار حقیقی خریداری شد. انجام این معامله روی نماد معاملاتی «وآذر» همزمان با معاملات دوطرفه به صف خرید یک میلیون سهمی این سهم انجامید.

 


 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
پالایش موج‌سواران بورس
 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
سلیمان کرمی: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با افت 373 واحدی (معادل 5/ 0 درصد) در سطح 80 هزار و 281 واحد متوقف شد. فشار فروش از لحظات ابتدایی بازار عاملی برای نزول قیمت‌ها بود. با وجود اینکه در سمت خریدار نیز شاهد فعالیت بالای خریداران بودیم اما زیر فشار سنگین عرضه، قیمت عمومی سهام در روند نزولی قرار گرفت. در این میان، همچنان تایید و تکذیب اخبار در گروه خودرویی بر روند قیمتی نمادهای این گروه اثر‌گذار بود. به هر ترتیب همچنان گروه خودرو به‌عنوان لیدر بازار در کانون توجه فعالان بازار قرار دارد. در کنار این موضوع باید به شناسایی سود قابل توجهی که سهامداران در این گروه کسب کرده‌اند، نیز توجه کرد.


 قرار گرفتن در سطوح بالای قیمتی در نمادهای خودرویی (رشدهای مداوم در سه ماه پایانی سال گذشته) هراس را در میان سهامداران ایجاد کرده است به‌طوری که نگرانی از اصلاح جدی قیمتی در میان سهامدارانی که بازدهی چشمگیری را کسب کرده‌اند و همچنین در میان سهامدارانی که در زمان اوج قیمت‌ها به این نمادها وارد شده‌اند، در شرایط کنونی فشار فروش را افزایش داده است. پس از عبور از صعودهای هیجانی بازار سهام، شاهد اصلاح و درجا زدن شاخص در روزهای اخیر بودیم. همان طور که اشاره شد، علاوه بر شناسایی سود، برخی از فعالان بازار و به خصوص کم تجربه‌ها که معمولا بدون تحلیل مشخص به سهام وارد شده‌اند در شرایط کنونی با هراس از نزول قیمت سهام، فروش حتی در زیان را در دستور کار خود قرار داده‌اند. بر این اساس، با عبور از دوران سودگیری‌های هیجانی از بازار سهام قرار گرفتن در فاز اصلاح قیمتی، غربالگری معامله‌گران مورد انتظار است. فعالان با شناسایی سود حداکثری و همچنین کم‌تجربه‌های بازار که در قیمت‌های بالا اقدام به خرید کرده‌اند، با هراس موجود از تداوم اصلاح قیمت‌ها فشار فروش را تشدید کرده‌اند. در این میان،‌ پایداری حجم و ارزش بالای معاملات کاملا به فاصله گرفتن از دوران رکودی تاکید دارد. بر این اساس گرچه انتظار برای رشدهای شدید شاخص کل کاهش یافته است، اما نزول شدید شاخص نیز دور از انتظار است. در این میان، کارشناسان فضای اصلاحی همراه رشد آرام شاخص تا فصل مجامع را محتمل‌ترین سناریو برای بورس تهران عنوان می‌کنند.

 

 آینده اقتصاد در گرو تصمیمات سخت
 در سه ماه پایانی سال 1500 میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار سهام شد. از روزهای ابتدای سال با خروج آهسته حقیقی‌ها شاهد خروج تدریجی نقدینگی از بازار بودیم. این موضوع به نوعی بر هراس از تداوم روند نزولی تاکید دارد. در این خصوص، علیرضا عسگری مارانی، مدیر عامل سرمایه‌گذاری ملی ایران، در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به این موضوع تاکید داشت که معاملات کنونی اثراتی از فضای رکودی را نداشته و از این رو احتمال تداوم خروج سرمایه‌گذاران با دید میان‌مدت تا بلند‌مدت اندک است اما خروج سرمایه‌گذاران با نگاه کوتاه‌مدت از بازار سهام دور از انتظار نیست. این کارشناس ارشد بازار سهام افزود: در روزهای صعودی بازار اعتبارات سنگینی به فعالان بازار از سوی کارگزاران داده شد. این اعتبارات خود بر نگاه‌های کوتاه‌مدت تاکید دارد. در شرایط کنونی نیز خروج این سرمایه‌های پرریسک و همچنین خروج افرادی که در فضای هیجانی و به دور از تحلیل به خرید سهام اقدام کرده‌اند، وجود دارد. عسگری‌مارانی درخصوص آینده بازار سهام افزود: در صورتی که نگاه‌های بلند‌مدت بر بازار سهام حاکم باشد، خرید سهام با استراتژی مناسب می‌تواند در بسیاری از صنایع سودهای مطلوبی را برای سهامداران به همراه داشته باشد.


 مارانی تشریح کرد: امید به بهبود وضعیت اقتصادی کشور در شرایط کنونی را می‌توان در معاملات بازار سهام نیز مشاهده کرد. سهامداران باید به آینده بازار سهام و دولت اطمینان کنند چرا که در صورت در پیش گرفتن سیاست‌های مناسب از سوی دولت پس از اتفاق بزرگ برجام می‌‌توان انتظار بهبود وضعیت کنونی اقتصاد را نیز داشت. با این حال، حرکت چرخ اقتصاد به تصمیم‌گیری‌های جدی مشابه آنچه در مذاکرات هسته‌ای صورت گرفت، نیاز دارد. علاوه بر این، سیاست‌های مناسب گمرکی و همچنین یکسان‌سازی نرخ ارز از جمله اقدامات حمایتی دولت به شمار می‌روند. البته درخصوص نرخ ارز باید به این موضوع توجه داشت که نباید با تک‌نرخی شدن ارز فشار را بر نرخ دلار افزایش داد، به‌طوری که با تقویت صادرات به بدنه تولید ضربه وارد شود. وی درخصوص اثر هیجانی گروه خودرو بر بازار نیز با اشاره به انتخاب نادرستی که بازار درخصوص لیدر خود داشته است، گفت: خودروسازان ما نیاز به بهبود ساختار مالی خود دارند تا به این ترتیب بتوانند روند رو به بهبودی را در پیش بگیرند.


 هراس «کوتاه‌مدت» در بازار سهام
 در ماه‌های صعودی بازار، حضور افراد کم‌تجربه که در تلاش برای جا نماندن از شیب تند بازار بودند، مشاهده شد. علاوه بر این شناسایی سود و دست به دست شدن سهام قدیمی با قیمت‌های پایین‌تر در میان معامله‌گران نیز فشار فروش را تشدید کرد. این موضوع به خصوص در گروه خودرویی که در ماه‌های اخیر بخش زیادی از سرمایه‌ها به خصوص از سوی حقیقی‌ها را جذب کرده‌اند، مشاهده می‌شود. در این خصوص، ابوالفضل شهرآبادی، از مدیران تامین سرمایه لوتوس پارسیان، با اشاره به حساس شدن قیمت نمادهای خودرویی در شرایط کنونی، به این موضوع اشاره کرد که انگیزه شناسایی سود و همچنین هراس از افت قیمت‌ها باعث افزایش فشار فروش شده است. در این میان، خروج سرمایه‌گذاران با نگاه کوتاه‌مدت را شاهد هستیم. شهرآبادی افزود: در شرایط کنونی روند متعادل معاملات، بازار به اصلاح قیمتی نیازمند است. وی درخصوص ادامه روند اصلاحی افزود: توجه به وضعیت بنیادی شرکت‌ها می‌تواند همچنان رشد قیمت را به دنبال داشته باشد. با این حال، رشد با شتاب قبلی (مشابه زمستان 94) محتمل نیست و در این میان، تا نزدیک شدن به فصل مجامع انتظار رشد آرام در بازار وجود دارد. در فصل مجامع نیز در صورت انعکاس عوامل مثبت به شرکت‌ها رشد قیمت سهام می‌تواند ادامه یابد.


 هیجان در کم‌تجربه‌های بازار
 مازیار فتحی، کارشناس بازار سهام نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با دسته بندی چهارگانه معامله‌گران گفت: فعالان بازار سهام را می‌توان در گروه‌های حقوقی، تحلیلگران بازار، قدیمی‌ترها و در نهایت کم تجربه‌ها تقسیم بندی کرد. این افراد غیر حرفه‌ای بر اساس سیگنال‌ها و اخبار اقدام به خرید و فروش می‌کنند و تحلیل در معاملات این گروه بسیار کمرنگ است. در حالی که ممکن است این معامله‌گران حتی سهام را در قیمت‌های بالاتری خریده باشند اما احتمال خروج آنها با زیان وجود دارد. این کارشناس بازار سهام در ادامه گفت: با وجود فشارهای فروش روند کلی بازار نگرانی ندارد و پس از حذف ریسک سیاسی از بازار سهام احتمال شروع دوران رکودی بسیار کاهش یافته است. در این میان، حجم بالای معاملات و همچنین امیدواری نسبت به سیاست‌های اقتصادی دولت خوشبینی را به آینده بازار سهام نگه داشته است. درخصوص صنعت خودرو نیز وی با اشاره به روند اصلاحی این گروه گفت:پس از جهش‌های قیمت سهام در این گروه اصلاح کاملا منطقی است. با این حال، اصلاح شاخص این گروه را باید بر اساس رشدهای پیشین آن تحلیل کرد که در شرایط کنونی اثراتی از اصلاح جدی و عجیب در این گروه وجود ندارد.


 در شرایط کنونی نیز همچنان معامله‌گران از فرصت‌های خرید به منظور کسب بازدهی در نماد‌های مختلف خودرویی استفاده می‌کنند. وی در پایان افزود: احتمال حرکت پرشتاب بازار کاهش یافته است و به نظر می‌رسد تا زمان مجامع شاهد رشد آرام بازار باشیم. همان‌طور که اشاره شد، شاخص کل بورس تهران با افت حدود 5/ 0 درصدی در روز گذشته به حرکت در کانال 80 هزار واحدی ادامه داد. از سوی دیگر، شاخص کل هم وزن (با اثرگذاری یکسان نمادها) با رشد مواجه شد. این موضوع همچنان به رشد نمادهای کوچک تر اشاره دارد. برخلاف معاملات روز قبل که با افت مواجه بودند، در روز گذشته با صف‌های خرید معاملات را به پایان رساندند. بار دیگر فضای منفی در گروه مورد توجه بازار نیز اثر خود را بر کل بازار گذاشته است. خودرویی‌ها در روز گذشته با تکذیب خبر خرید سهام ایران خودرو توسط فیات در مسیر نزولی قرار گرفتند. در این میان، فضای ملتهب این گروه بار دیگر صف‌های فروش را برای نمادها ایجاد کرد. در نماد «خودرو» با وجود جمع شدن چندباره صف‌های فروش، فشار عرضه همچنان در کمترین بازه قیمتی روزانه، وجود داشت. معاملات بالای گروه خودرویی همچنان نمادهای «خودرو» و «خساپا» را در صدر پرمعامله ترین سهام قرار داده است.


 این موضوع به تداوم جریان بالای نقدینگی اشاره دارد. با وجود ثبت رشدهای عجیب در سال گذشته توسط نمادهای این گروه، حجم بالای معاملات نگرانی را در میان سهامداران درخصوص عدم نقد شدن سهام کاسته است. پس از دو نماد خودروساز نیز نماد خبرساز «آکنتور» حضور داشت. این نماد نیز روز گذشته با عرضه‌های سنگین مواجه شد. در این نماد نیز در کمترین بازه روزانه قیمتی (منفی 5 درصد) عرضه‌های سنگینی اتفاق افتاد. در میان نمادها با بیشترین اثر بر شاخص «اخابر»، «خودرو» و همچنین «شبندر» بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. رشد قیمتی دو نماد «حکشتی» و همچنین «وصندوق» نیز نتوانست مانع از افت بیشتر شاخص شود. با وجود افت شاخص کل همچنان حجم و ارزش معاملات در سطوح بالایی قرار دارد (مشابه زمان صعود شاخص). این موضوع نگرانی از قرار گرفتن در شرایط رکودی را کاهش داده است. در این شرایط، همان طور که کارشناسان نیز تاکید داشتند در صورتی که سهامداران با نگاه بلندمدت خرید سهام را در دستور کار قرار دهند همچنان می‌توانند بازدهی قابل توجه و بیش از انتظار بازارهای رقیب را کسب کنند.

 

برچسب ها:

جدیدترین خبرهای اقتصادی


جدیدترین مطالب بورس نگار


پربیننده ترین مطالب بورس نگار


برای عضویت کلیک کنید
کارگزاری بانک سامان