کانال تلگرام بورس نگار

جستجو در مطالب بورس نگار

مطالب برگزیده بورس نگار

رصد لحظه ای بازار حین معاملات

مطالب پيشنهادي بورس نگار

محل آگهی شما

فروشگاه مهارت نگار

🔶پیام رسان های داخلی برای چه اشخاص و شرکتهایی هستند؟ >>با گردانندگان پیام‌رسان‌های ایرانی «سروش»، «آی‌گپ»، «ایتا»، «گپ» و «ویسپی»آشنا شوید؛ مشابه ترین پیام رسان داخلی به تلگرام کدام است؟ //24فروردین97

مدت زمان مطالعه تخمین مدت زمان مطالعه‌ی مطلب: 12 دقيقه

 

>>پیام رسان های داخلی برای چه اشخاص و شرکتهایی هستند؟ >>با گردانندگان پیام‌رسان‌های داخلی «سروش»، «آی‌گپ»، «ایتا»، «گپ» و «ویسپی»آشنا شوید؛ کدام پیامرسان داخلی و ایرانی بهتر است؟ بهترین پیامرسان ایرانی کدام است؟

>>مشابه ترین پیام رسان داخلی به تلگرام کدام است؟

 

وب سایت بورس نگار - کدام پیامرسان ایرانی و داخلی بهتر است؟ «سروش»، «آی‌گپ»، «ایتا»، «گپ» و «ویسپی» پیام‌رسان‌هایی هستند که این‌روزها نامشان با زمزمه های فیلتر شدن تلگرام زیاد شنیده می‌شود؛با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی کاربران ایرانی در این حوزه این است که پیام‌رسان‌ها توسط چه اشخاصی و چگونه اداره می‌شوند در این مطلب نگاهی به صاحبان این پیام رسان های داخلی می پردازیم...

 

از پیشخوان رسانه ها - با قوت‌گرفتن خبر فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران، حالا پیام‌رسان‌های داخلی با یکدیگر در حال رقابت هستند تا هرکدام امکانات و ویژگی‌های خود را به کاربران فضای مجازی معرفی کنند و میزبان کوچ بزرگ ایرانیان از پیام‌رسان پرمخاطب تلگرام باشند اما آنچه این روزها یکی از دغدغه‌های اصلی کاربران ایرانی در این حوزه است، این است که پیام‌رسان‌ها توسط چه اشخاصی و چگونه اداره می‌شوند؟

 

«سروش»، «آی‌گپ»، «ایتا»، «گپ» و «ویسپی» پیام‌رسان‌هایی هستند که این‌روزها نامشان زیاد شنیده می‌شود؛ آن هم به عنوان جایگزینی برای «تلگرام» که ایرانی‌ها چند سالی هست با آن خو گرفته‌اند. دغدغه کاربران ایرانی این روزها فقط فیلترشدن تلگرام نیست؛ بلکه آنچه مطرح است میزان امنیت این پیام‌رسان‌ها و چگونگی احترام به حریم خصوصی‌شان است. در واقع مردم ایران ترجیح می‌دهند که در درجه اول بدانند شبکه‌هایی که این روزها روی آنها مانور داده می‌شود، توسط چه شخص یا چه ارگان‌هایی پشتیبانی می‌شوند؟

 

«سروش» و رقابتی نابرابر با استفاده رایگان از تبلیغات تلویزیونی
«سروش» یکی از گزینه‌های جدی برای مهاجرت کاربران ایرانی از تلگرام است. سروش که از همان ابتدا با لوگویش که به لوگوی چرخیده شده توئیتر مشابهت داشت بود مورد توجه کاربران قرار گرفت و در بهمن ۱۳۹۴ نسخه آزمایشی خود را به بازار عرضه کرد و تا بهمن ۱۳۹۵ نزدیک به ۷۰۰ هزار کاربر فعال داشت. این نرم‌افزار تحت حمایت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گسترش یافته و بخش عمده‌ای از سهام این شرکت متعلق به صدا و سیماست. «سروش» توسط شرکت «توسعه فناوری رسانه سروش» پشتیبانی می‌شود که مدیرعامل این شرکت شخصی به نام محمدرضا علی‌عسگری است و مدیریت پیام‌رسان سروش نیز بر عهده سیدمیثم سیدصالحی است. سیدصالحی مدیرعامل شرکت داده‌پردازی «فن‌آوا» بوده؛ شرکتی که خدمات اینترنت پرسرعت ارائه می‌کرده است.

این پیام رسان در سالهای ابتدای فعالیتش بدلیل رابط کاربری ضعیف و مشکلات عدیده نرم افزاری با اقبال کاربران مواجه نشد. پیام‌رسان «سروش» مدعی است که اطلاعات مخاطبان را ذخیره و از آنها استفاده می‌کند اما این اطلاعات را در اختیار شخص یا شرکت ثالثی قرار نمی‌دهد. این پیام‌رسان شرایط و قوانینی را برای عضویت تنظیم کرده که در بند ۵ آن آمده: «سروش مجاز است در هر زمان که مشخص شد شناسه انتخاب‌شده مغایر با مشخصات سازنده یا مدیران کانال است با/بدون اطلاع قبلی شناسه کانال را تغییر یا کانال را غیرفعال نماید. مرجع تشخیص در این زمینه، سروش است.»


قوانین برجسته در پیام‌رسان سروش
در بند ۲ قوانین محتوای رد و بدل‌شده در سروش نیز آمده‌ است: «کاربران مجاز به انتشار محتوای خلاف واقع، غیراخلاقی و غیرقانونی نیستند و عواقب آن برعهده خود کاربر خواهد بود.»

در بند ۵ قوانین شرایط استفاده آمده‌: «کاربر آزاد است تا در چهارچوب قوانین این توافقنامه و قوانین جمهوری اسلامی ایران اقدام به استفاده از بخش‌های مختلف سروش کند. لازم است ذکر شود عواقب تخطی از این بند، بر عهده خود کاربر است. در این خصوص سروش خود را توسعه‌دهنده سرویس دانسته و مسئولیت نحوه استفاده از این سرویس بر عهده کاربر است.»

در بند ۶ قوانین شرایط استفاده نیز آمده‌: «سروش می‌تواند حساب کاربری کاربران ناقض قوانین و همچنین کاربرانی که بیش از یک سال از آخرین فعالیت آنها می‌گذرد را با/بدون اطلاع قبلی به صورت موقت یا دائم غیرفعال کند.»

طی روزهای اخیر صداوسیما در بخش‌های خبری خود سعی دارد که مخاطبان را برای استفاده از این پیام‌رسان متقاعد کند و در گزارش‌های خبری بر امنیت آن تاکید کند.

 

ویژگی های سروش:

شروع فعالیت: 1394
مدیران: محمدرضا علی‌عسگری (مدیرعامل) و سیدمیثم صالحی (مدیریت پیام‌رسان)
نسخه دسکتاپ: دارد
قابلیت‌‌ها: ساخت کانال، حذف و ویرایش پیام‌ها در کانال‌ها، حذف مخاطبان، حذف پیام‌های افراد دیگر برای خود، ارسال بازخورد به مدیر کانال‌های عمومی، ثبت نظر و لایک به محتوای منتشر شده، شرکت در مسابقات و نظرسنجی‌ها، گفت‌وگوی دو نفره و گروهی، جابه‌جایی سریع پیام‌ها، تماس صوتی رایگان، استفاده از اینترنت رایگان و بهبود نقایص کدنویسی
محل عرضه: پلت‌فرم‌های اندروید، آی‌او‌اس، ویندوز، لینوکس و مک
تعداد کاربران: تا 24 فروردین بیش از 5 میلیون نفر
محیط گرافیکی: ساده (پنل کانال‌ها از پنل چت‌ها جدا شده‌اند)
پشتیبانی: شرکت توسعه فناوری رسانه سروش
معایب: سرعت‌کم، رابط کاربری ضعیف، عدم مخفی نگه داشتن وضعیت آنلاین

 

 

«ایتا» مشابه ترین پیامرسان داخلی به تلگرام (کپی پیست ای از تلگرام)
«ایتا» از دیگر مدعیان در میان پیام‌رسان‌های بومی است که در سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرد و اولین نسخه‌اش برای اندروید و همزمان نسخه وب آن آماده بهره‌برداری شد. همچنین نسخه آیفون و دسکتاپ آن در دست طراحی است. مراحل طراحی و پیاده‌سازی نرم‌افزار ایتا توسط "شرکت اندیشه‌یاوران تمدن امروز" که گفته می‌شود یک شرکت خصوصی است، انجام گرفته که این شرکت تحت حمایت دو شرکت "طوبی" و "هاتف" فعالیت می‌کند. سوابق این شرکت‌ها در حوزه فناوری‌های مبتنی بر تلفن همراه است.

 

صاحب ایتا چه کسی است؟
تمام مراحل طراحی و پیاده سازی نرم افزار ایتا توسط شرکت اندیشه یاوران تمدن امروز (ایتا) که یک شرکت کاملا خصوصی است انجام گرفته، این شرکت تحت حمایت دو شرکت طوبی و شرکت هاتف می باشد. شرکت با مسئولیت محدود اندیشه یاوران تمدن امروز در تاریخ ۰۶/۱۰/۱۳۹۶ به شماره ثبت ۱۵۳۱۱ به شناسه ملی ۱۴۰۰۷۳۰۶۷۸۳ ثبت شده و مدیرعامل آن آقای محسن غفاری است.

 

 

ایتا از همان لحظه اول بوی تلگرام می دهد! از صفحه آغازین برنامه بگیرید تا وارد کردن شماره، تایید آن، منوی چت ها، تنظیمات و … همه و همه کپی تلگرام است! از نظر رابط و تجربه کاربری ایتا یک کپی تمام عیار از تلگرام است. موضوعی که شاید سروش آن را نداشته باشد اما حداقل تلاش آن ها برای ارایه یک محصول کمی متفاوت تر، تحسین برانگیز تر از یک کپی تمام عیار است. البته قطعا اگر بنا بر جایگزینی باشد که خب این پیام رسان به دلیل شباهات فراوان با تلگرام می تواند بهتر در میان کاربران جا بیفتد. جالب اینکه در سایت ایتا از این به عنوان یک نقظه قوت یاد شده است!

 

پیام‌رسان ایتا مدعی است: «هیچ شخص، گروه و جریانی نمی‌تواند ایتا را مجبور به حذف اطلاعات کاربران و فعالیت‌های آنها در نرم‌افزار کند. در عین حال ایتا تابع قوانین و مقررات رسمی جمهوری اسلامی ایران و احکام مراجع صالح قضایی است و نسبت به حذف ربات‌ها و کانال‌هایی که مطالب خشونت‌آفرین‌ و تروریستی را نشر دهند یا حاوی مطالب مستهجن باشند اقدام خواهد کرد. لطفا توجه بفرمایید که این شامل محدودیت‌های محلی در مورد آزادی بیان نمی‌شود. برای مثال اگر نقد کردن دولت در کشوری ممنوع باشد، ایتا هیچ‌گاه در این‌گونه سانسورهای سیاسی مشارکت نمی‌کند. تا به این روز ما به اندازه ۰ بایت دیتا در اختیار اشخاص ثالث از جمله دولت‌ها قرار داده‌ایم.»در وبسایت «ایتا» نام هیچ‌ شخصی به عنوان گرداننده اصلی نیامده است.

 

ویژگیهای ایتا:

شروع فعالیت: 96
مدیران: محسن غفاری
نسخه دسکتاپ: دارد
قابلیت‌‌ها: رابط کاربری محبوب و آشنا، کاهش هزینه اینترنت، خدمات ویژه به سازما‌ن‌ها و کسب‌‌وکارها، قابلیت‌‌های شگفت‌انگیز ربات‌های هوشمند، گروه‌‌های کاربری و کانال‌های اجتماعی، ساخت کانال‌های درختی، فضای ابری نامحدود و همیشگی
محل عرضه: پلت‌فرم‌های اندروید
تعداد کاربران: نامعلوم
محیط گرافیکی: مشابه تلگرام
پشتیبانی: شرکت طوبی و هاتف
معایب: کم بودن ظرفیت سرورها، پشتیبانی ضعیف

 

 

 

 

«آی‌گپ» جایزه یک میلیارد تومانی برای هک این پیام رسان
«آی‌گپ» یکی دیگر از این پیام‌رسان‌های بومی است که در این مدت سعی در اثبات قابلیت‌های خود داشته است. مدیرعامل «آی‌گپ» شخصی به نام محمدرسول کاظمی است. این پیام‌رسان توسط شرکت «روی خط مدیا» پشتیبانی می‌شود که در سال ۱۳۹۴ تاسیس شده است. فعالیت‌های این شرکت در حوزه طراحی، برنامه‌نویسی و پشتیبانی نرم‌افزارهای ارتباطی و رسانه‌ای روی تلفن‌های همراه متمرکز است.

محمدرسول کاظمی مدعی است: «تخصص بنده در زمینه رایانه است و با تکیه بر همین موضوع اقدام به رفع یکی از دغدغه‌های همیشگی‌ام که ساختن پیام‌رسانی بومی با قابلیت جهانی است، کرده‌ام و در این مسیر یک ریال حمایت از جایی دریافت نکرده‌ام. تمام کسانی که می‌گویند داخلی‌ها توان پاسخگویی به نیاز و تعداد کاربران ایرانی را ندارند به‌ صراحت می‌گویم که آی‌گپ قادر به پاسخگویی به تمام نیازهای ۴۰ میلیون کاربر ایرانی است.» کاظمی چندی پیش نیز اعلام کرده بود که هرکس بتواند «آی‌گپ» را هک کند به او جایزه یک میلیارد تومانی پرداخت می‌کند.

 

ویژگیهای آی‌گپ

شروع فعالیت: 94
مدیران: محمد‌رسول کاظمی
نسخه دسکتاپ: دارد
قابلیت‌‌ها: چت، گروه و کانال، تبدیل چت خصوصی به گروه، ارسال فایل با هر فرمت یا حجم + نقاشی، لایک و دیسلایک در کانال، ویرایش، پاسخ و فوروارد پیام
محل عرضه: پلت‌فرم‌های اندروید، آی‌او‌اس، ویندوز و لینوکس
تعداد کاربران: بیش از 200 هزار نفر
محیط گرافیکی: بسیار شبیه به تلگرام تا جایی که کاربران فکر می‌کردند یکی از نسخه‌های غیر‌رسمی تلگرام است
پشتیبانی: نامعلوم
معایب: جای خالی استیکرها، تصاویر زمینه‌ بسیار ضعیف، انیمیشن‌های غیرضروری و کند

 

 

 

«ویسپی» مستقر در هنگ‌کنگ یا متعلق به شرکت «شاتل»
سرویس پیام‌رسان «ویسپی» در حالی به عنوان یک پیام‌رسان داخلی معرفی شده که اگر نام این پیام‌رسان را به زبان فارسی جست‌وجو کنید، وبسایتی به شما معرفی نمی‌شود اما در صورت جست‌وجوی نام این پیام‌رسان به زبان انگلیسی، وب‌سایتی به همین زبان توضیحاتی درباره این پیام‌رسان می‌دهد.

پشتیبان ویسپی شرکتی به نام «SG Atlantic Limited» مستقر در هنگ‌کنگ است اما بعضی‌ها مدعی هستند که این پیام‌رسان داخل ایران و توسط یک اپراتور اینترنت ثابت در کشور یعنی شرکت «شاتل» اداره می‌شود. با این حال مدیرعامل شاتل تعلق داشتن ویسپی به این شرکت را تکذیب می‌کند و می‌گوید: «به عنوان یک اپراتور، رعایت بی‌طرفی، اصل فعالیت ماست و حامی فعالیت توسعه‌ کاربری همه‌ی پیام‌رسان‌ها هستیم. این شرکت خدمات CDN به بسیاری از شرکت‌های دارای محتوای داخلی و خارجی ارائه می‌دهد اما هیچ مشارکتی با هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی خارج از این پروتکل وجود ندارد. چنانچه شرکت‌های فعال در این حوره نیز بخواهند می‌توانند از این خدمات استفاده کنند. در همین حال، ما از هرگونه همکاری با سرویس‌های داخلی و خارجی که بتواند امکانات پیش روی مشتریان و رضایت آنان را توسعه دهد، استقبال می‌کنیم.»

 

 

«گپ» پیام‌رسان بدون نام پشتیبان که آذری‌ جهرمی وزیر ارتباطات عضو آن است
پیام‌رسان ایرانی «گپ» نیز در این میان مدعی رقابت است. در وبسایت این پیام‌رسان هیچ اطلاعاتی درباره شرکت پشتیبان و گردانندگان اصلی آن وجود ندارد. گردانندگان «گپ» در اینستاگرام نیز فعالیتی ندارند و گویا ترجیح دادند که در گمنامی به فعالیت خود ادامه دهند. در بخش «ارتباط با ما» و «درباره ما»ی وبسایت گپ عملا هیچ اطلاعاتی وجود ندارد و آنها صرفا مدعی ارتباط آسان و مدرن هستند. آنها می‌گویند: «شرکت‌ها و افرادی که دارای محتوا و خدمات ارزشمند هستند می‌توانند از طریق پیام‌رسان گپ خدمات و اطلاعات خود را در اختیار مخاطبان قرار دهند«. آذری‌ جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته به این پیام‌رسان پیوست.

ویژگیهای گپ

شروع فعالیت: 96
مدیران: مهدی انجیدنی
نسخه دسکتاپ: در دست طراحی
قابلیت‌‌ها: اطلاعات، خدمات، بازی و سرگرمی، چت دو نفره و ایجاد گروه، ارسال عکس و ویدئو، کسب درآمد، کیف پول همراه و ارسال و درخواست وجه، قابلیت وجود چت هزار نفره، منوی کناری و رابط کاربری آسان
محل عرضه: پلت‌فرم‌های اندروید و آی‌او‌اس
تعداد کاربران: بیش از یک میلیون نفر کاربر فعال
محیط گرافیکی: نوآوری و متمایز از سایر پیام‌رسان‌ها
پشتیبانی: شرکت توسعه سامان
معایب: عدم مخفی کردن آنلاین بودن

++++

حفظ حریم خصوصی
گردانندگان این پیام‌رسان‌ها در حالی مدعی حفظ حریم خصوصی هستند که در یکی از این پیام‌رسان‌ها که این روزها تبلیغات زیادی هم دارد، پس از نصب و برای استفاده از امکان مکالمه صوتی، پرسشی به زبان انگلیسی روی صفحه ظاهر می‌شود و می‌پرسد: «آیا اجازه ضبط مکالمات خود را می‌دهید؟»//ايسنا

>>مطالب پیشنهادی ++++++++++++++++++

+بیشتربخوانید: >>بوفون به داور چه گفت؟ متن کامل صحبتهای بوفون بعد اخراج در دیدارجنجالی برابر رئال

+بیشتربخوانید: >>ترفندهای کاربردی موبایل >> همه چیز درباره روت‏ کردن اندروید با پنج روش ساده

+بیشتربخوانید: >>چهار روش كاملا قانوني براي باز كردن قفل گوشی هاي اندرویدی هنگام فراموشي رمز عبور !!

+بیشتربخوانید: >>ترفندهایی ساده ولی موثر برای افزایش و تقویت آنتن دهی گوشی موبایل

+بیشتربخوانید: >>مزیتهای اینترنت نسل پنجم "5G" چیست؟ مهم‌ترین برتری‌ 5G نسبت به 4G چیست؟

برچسب ها: ,,,,,,,,,,

جدیدترین خبرهای اقتصادی


جدیدترین مطالب بورس نگار


پربیننده ترین مطالب بورس نگار


برای عضویت کلیک کنید
کارگزاری بانک سامان