کانال تلگرام بورس نگار

جستجو در مطالب بورس نگار

مطالب برگزیده بورس نگار

رصد لحظه ای بازار حین معاملات

مطالب پيشنهادي بورس نگار

محل آگهی شما

فروشگاه مهارت نگار

بورس پس از معاملات >>> بورس به دنبال اعتماد؛ نگاهی به اتفاقات بازار بورس // شنبه 10 مرداد 94

مدت زمان مطالعه تخمین مدت زمان مطالعه‌ی مطلب: 8 دقيقه


بورس پس از معاملات >>>  بورس به دنبال اعتماد؛ نگاهی به اتفاقات بازار بورس // شنبه 10 مرداد 94


طی معاملات روز جاری سهام شرکت مپنا، بانک صاردات، کشتیرانی جمهوری اسلامی و نفت و گاز پارسیان توانستند بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بر جای بگذارند که با افت قیمت مجموعه هایی همچون ملی صنایع مس، پتروشیمی پردیس و پتروشیمی مبین شاخص نتواست روی 67 هزار واحدی مقاومت کند و مجدداً به 66 هزار واحدی بازگشت.

با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 94.05.10 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 29 واحد افزایش به رقم 47872 واحد رسيد. همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 136 واحد افزایش عدد 140027 واحد را تجربه كرد. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) بورس نيز در روز جاري با 19 واحد افزایش به رقم 26575 واحد رسيد.

همچنین در این روز "حکشتی" با 70 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فملی" با 76 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 2 واحد کاهش به رقم 781 واحد رسید. گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1065 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1394 میلیارد ریال رسید.

در معاملات اولین روز از هفته جاری شاخص بورس برای مدت کوتاهی مدار 67 هزار واحدی را توانست دوباره فتح کند اما مجدداً در اواسط بازار امروز شاهد بازگشت بازار سرمایه و عقبگرد شاخص از مدار 67 هزار واحدی به 66 هزار واحدی بودیم.

طی معاملات روز جاری سهام شرکت مپنا، بانک صاردات، کشتیرانی جمهوری اسلامی و نفت و گاز پارسیان توانستند بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بر جای بگذارند که با افت قیمت مجموعه هایی همچون ملی صنایع مس، پتروشیمی پردیس و پتروشیمی مبین شاخص نتواست روی 67 هزار واحدی مقاومت کند و مجدداً به 66 هزار واحدی بازگشت.

بر اساس این گزارش، یکی از اتفاقات قابل توجه معاملات امروز که بسیار مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفت اخبار مثبتی بود که طی اواخر هفته گذشته منتشر شد که از جمله این اخبار می توان به آغاز برچیدن تحریم های اتحادیه اروپا روی برخی صنایع اشاره کرد که از دید سرمایه گذاران این اتفاق خوبی بود و نشان دهنده آغاز لغو تحریم های اعمالی بر کشور به شمار می رفت.

همچنین می توان به ورود فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه به ایران اشاره کرد که طی این دیدارها، مذاکرات اقتصادی مبنی بر مشارکت شرکت های فرانسوی با ایران مطرح شده که این امر خود قابل توجه بود.

با توجه به مطالب عنوان شده و مواردی مبنی بر اینکه برخی از شرکت های خارجی تمایل خود را برای حضور در ایران نشان دادند و برخی از بانک های خارجی نیز موضوع حضور آنها در بانک های کشور مطرح شده، به نظر می رسید بازار سرمایه روند مثبت روز چهار شنبه را ادامه دهد، اما متأسفانه روند مثبت بیش از نیم ساعت دوام نداشت و شاهد بازگشت شرکت ها به روند نزولی و افزایش فروش سهام شرکت ها بودیم.

نکته قابل توجهی که همچنان در بازار سرمایه خود نمایی می کند بحث حضور سرمایه گذاران حقیقی در رده فروشنده می باشد که بهر حال این موضوع با توجه به اتفاقات و شرایطی که در بازار سرمایه شاهد آن هستیم اندکی تأمل بر نگیز است.

اینکه سهامداران در شرایط فعلی و با توجه به اخبار مثبت منتشر شده با چه دیدگاهی و تحلیلی در حال فروش سهام هستند خود جای سوال دارد. اما نکته مثبت دیگری که وجود دارد حضور سهامداران حقوقی در سیستم معاملات به عنوان خریدار می باشد. بهر حال سهامداران حقیقی به این نکته قبلاً رسیدند و تجربه کردند که در زمانی که سهامداران حقوقی در روند منفی بورس در حال فروش سهام بودند حتی حقیقی ها در شرایطی که با حداکثر قدرتشان وارد بازار سرمایه در عرصه خرید شدند باز هم روند بازار نزولی بود و اتفاقاتی برای رونق و صعود معاملات نیفتاد. در حقیقت حقوقی ها در زمان تداوم روند نزولی از بازار خارج شدند و حقیقی ها را جا گذاشتند.

به نظر می رسد شرایطی که اکنون شاهد آن هستیم عکس اتفاقاتی است که در گذشته رخ داده، اینکه سهامداران حقیقی در حال فروش هستند و حقوقی ها در قامت خریدار حضور یافته اند می تواند موید این مطلب باشد که در آینده شاهد این موضوع باشیم که بازار با رشدی که خواهد داشت سهامداران حقیقی را جا می گذارد.

این موضوع که در نمادهای پر بیننده شاهد حضور خریداران حقوقی به صورت عمده هستیم و در مقابل حقیقی ها بیشتر فروشنده هستند، می تواند نشان دهنده این امر باشد که در آینده نزدیک شاید با رد شدن برخی از مقاومت های این شرکت ها که از لحاظ روانی برای خودشان در بازار سرمایه ایجاد کردند حقیقی های فروشنده امروز ناچار شوند تا سهام شرکت ها را با رقمی بالاتر از قیمت هایی که امروز واگذار کردند خرید کنند.

در این شرایط، نکته قابل توجه و بسیار مهم در بورس دیده می شود که نشان می دهد هنوز نمی توان بر اساس این مطلب ادعا کنیم که بازار سرمایه می تواند روند صعودی را دنبال کند و به حرکت خود ادامه دهد که آن ارزش معاملات سهام در بورس و فرابورس است. بطوریکه اگر معاملات اوراق های تأمین مالی را از بازار سرمایه حذف کنیم، در می یابیم که ارزش معاملات بورس و فرابورس هر کدام به کمتر از 100 میلیارد تومان می رسد که این امر نشان دهنده این است که هنوز بازار سرمایه دچار کمبود نقدینگی است و سرمایه جدیدی وارد بازار نشده است و روندی که ما امروز شاهد آن هستیم و حاکی از رشد قیمت سهام شرکت ها است همان دست به دست شدن نقدینگی موجود در بازار یا به عبارت ساده تر نقدینگی های ماندگار و با وفای بازار است که در هیچ شرایطی از بورس خارج نمی شوند. اما نقدینگی در برخی از گروه ها و سهام صنایع مختلف در حال دست به دست شدن است و همین موضوع باعث رشد قیمت برخی از سهام می شود و تا زمانی که ما شاهد افزایش نقدینگی و ارزش معاملات روزانه بازار نباشیم بطوریکه محسوس و قابل درک برای اهالی بازار باشد احتمالاً می توانیم بگوییم که هیچ اتفاق خاصی در بازار سرمایه نخواهد افتاد.

نکته ای که سهامداران در شرایط فعلی شاهد آن هستند این است که ارزش معاملات نسبت به روزهای گذشته تغییری نداشته و ممکن است حتی با وجود روند مثبت قیمت ها ارزش معاملات نسبت به گذشته کاهش یافته باشد.

نکته ای که باید به آن توجه کنیم و اغلب کارشناسان و اهالی تالار به این موضوع اذعان می کنند این است که می توان از شرایطی که در بازار سرمایه بوجود آمده در اصطلاح شرایط بازگشت اعتماد یاد کرد. چیزی که در حال حاضر فعالان بازار سرمایه منتظر آن هستند تا نقدینگی وارد بورس کنند بحث اعتماد سازی مجدد و اطمینان دوباره سرمایه گذاران به این بازار است. و می توان گفت بازار سرمایه به دنبال شرایط پسا اعتما می باشد. به هر حال اگر برای مدتی روند های این چنینی را در بازار سهام شاهد باشیم می توان گفت احتمال دارد کم کم اعتماد به بازار سرمایه بازگردد و این امر که سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به اخبار و اتفاقات واکنش منطقی نشان دهند، خود یکی از عواملی است که می تواند بازار سرمایه را مجدداً با حضور اعتماد و اطمینان مواجه کند.

وضعیتی که اکنون مشاهده می شود این است که واکنش بازار سرمایه نسبت به اخبار مثبت فعلاً منطقی نیست پس نباید در این شرایط انتظار بازگشت اعتماد به بازار را داشته باشیم. متأسفانه یکی از خصلت های بازار سرمایه این است که اعتماد از بازار سرمایه با همان سرعتی که خارج می شود، به بازار باز نمی گردد و نیازمند این است که برای بازگشت این اطمینان و اعتماد شواهد و اتفاقات عینی را شاهد باشیم. بر این اساس، به نظر می رسد بازار سرمایه دنبال موضوع، اتفاق یا گفته ای است که بتواند دوباره شاهد حضور سرمایه گذاران باشد. به جرأت می توان گفت تا زمانیکه اعتماد به بازار باز نگردد، نقدینگی هم به این بازار بر نخواهد گشت. در حقیقت پیش نیاز حضور نقدینگی در بورس، بازگشت اعتماد و اطمینان است که قطعاً نمی تواند گفت این اعتماد با رشد قیمت سهام شرکت ها بر می گردد، بلکه زمانی این امر محقق می شود که روند بازار سرمایه نسبت به شرایط موجود، منطقی باشد و موضوعی که در حال حاضر اهالی تالار به آن اعتقاد دارند و عنوان می کنند، این است که هنوز بازار سرمایه در شرایط فعلی روند منطقی را از خود نشان نداده و به نمایش نگذاشته است.

در پایان این گزارش باید گفت که روند منطقی بازار با توجه به اخبار موجود، روندی است که طی آن بتوان گفت قیمت سهام به صورت متعادل و متداوم روند صعودی قابل قبول و محسوسی را به خود بگیرد.//بورس نیوز

برچسب ها: ,

جدیدترین خبرهای اقتصادی


جدیدترین مطالب بورس نگار


پربیننده ترین مطالب بورس نگار


برای عضویت کلیک کنید
کارگزاری بانک سامان