از سال 85 که با وبلاگ بورس نگار(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا) و در حال حاضر با وب سایت بورس نگار در خدمت شما عزیزان هستیم ،تنها یک هدف اساسی داشتیم و آنهم اطلاع رسانی شفاف به سهامداران با تجربه و انتقال تجربیات بورسی به سهامداران تازه کار بوده است .
خط مشی ما تلاش برای شناساندن سهام برتر بازار به سهامداران و ارائه بهترین نقشه راه به معامله گران بازارهای مالی می باشد .
موفق و پیروز باشید / مدیریت وب سایت تحلیلی بورس نگار
>>راهکارهای مفید مالی >>> 12 پیشنهاد ساده و کاربردی برای پسانداز؛ بهترین روش های پس انداز کردن و مدیریت هزینه های زندگی
>>راهکارهای مفید مالی >>> 12 پیشنهاد ساده و کاربردی برای پسانداز؛ بهترین روش های پس انداز کردن و مدیریت هزینه های زندگی
راهکارهای مفید مالی - پسانداز کردن یکی از موضوعاتی است که صحبت کردن راجع به آن از انجام دادنش بسیار راحتتر است. همه میدانند که پسانداز کردن طی مدتزمان طولانی کار هوشمندانهای است. ولی با این وجود بسیاری از ما هنوز در اینکار مشکل داریم. پسانداز کردن فواید بیشتری نسبت به صرفهجویی ساده و ابتدایی دارد؛ ولی دردسر بیشتری نیز دارد. افرادی که هوشمندانه پول پسانداز میکنند، همانقدر که باید بدانند که چگونه پول خود را خرج کنند، باید بدانند که چگونه پول دریافتی خود را افزایش دهند. از این رو برخی کارشناسان اقتصاد خانواده مسیرهایی را برای آنکه بدانیم چگونه پول خود را پسانداز و چگونه خرج کردن پول خود را کنترل کنیم و در نهایت بیشترین فایده را در درازمدت از پول خود ببریم، پیشنهاد کردهاند.
1-همان اول پولی را برای خودتان کنار بگذارید
آسانترین روش برای اینکه ببینید چگونه پسانداز کنیم، این است که هرگز فرصت این را نداشته باشید که پولی دریافتیتان را در همان قدم اول خرج کنید. هر ماه قسمتی از حقوق خود را مستقیم در حساب مخصوص پسانداز یا حساب بازنشستگی خود واریز کنید تا دیگر برای محاسبه مقدار پولی که میخواهید پسانداز یا خرج کنید، استرس و خستگی نداشته باشید. اینگونه بهصورت خودکار پسانداز میکنید و آنچه را که باقی میماند به دلخواه خود در طول ماه خرج میکنید. در درازمدت واریز مقادیری کم از حقوقتان به حساب پسانداز باعث افزایش آن میشود.
برای اینکه سیستم خودکار واریز درست کنید، میتوانید با مسوول پرداخت حقوق کارکنان صحبت کنید، اگر بتوانید از یک حساب مستقل و جدا برای پسانداز خود استفاده کنید، میتوانید به آسانی یک طرح برای واریز مستقیم به این حساب تهیه کنید تا بهصورت خودکار قسمتی از حقوقتان به حساب پسانداز شما واریز شود. اگر به هر دلیلی نمیتوانید یک سیستم واریز مستقیم برای حسابهای خود فراهم کنید (مثلا اگر کار آزاد دارید، یا بیشتر اوقات وجه بهصورت نقد به شما پرداخت میشود) در این صورت مقدار مشخصی از پول نقد را تعیین کنید که هر ماه بهصورت دستی به حساب پسانداز خود واریز کنید و به این هدف سرسختانه بچسبید.
2- سعی کنید بدهی جدیدی به حساب خود اضافه نکنید
برخی بدهیها اصولا اجتنابناپذیرند. برای مثال فقط افراد خیلی ثروتمند آنقدر پول دارند که بهصورت نقد و بدون بدهی خانه بخرند. هنوز میلیونها نفر از مردم تنها با گرفتن وام و پرداخت تدریجی آن میتوانند خانه بخرند. ولی بهطور کلی بدهی جدیدی به حساب خود اضافه نکنید. همیشه پرداخت مبلغی بهصورت نقد، از پرداخت معادل همان مبلغ بهصورت وام ارزانتر تمام میشود که دلیل آن اضافه شدن سود به وام در طول زمان است. اگر چارهای جز گرفتن وام ندارید، تلاش کنید تا هرچقدر میتوانید قسط بیشتری هر ماه پرداخت کنید. هرچقدر بتوانید قسطها را با مبالغ بیشتر پرداخت کنید، سریعتر میتوانید وامتان را تسویه کنید و درنتیجه سود کمتری پرداخت خواهید کرد.
۳- اهداف مناسبی برای پسانداز خود تعیین کنید
اگر هدفی برای پسانداز خود در نظر گرفته باشید، پسانداز کردن راحتتر میشود. برای خودتان اهداف قابل دسترسی برای پسانداز در نظر بگیرید تا به خودتان انگیزه بدهید و بتوانید از عهده انجام تصمیمات مالی سخت برآیید. اهدافی مانند خرید خانه یا بازنشستگی نیز وجود دارد که ممکن است سالها زمان بخواهد تا به آن دست پیدا کنید. در این مواقع بسیار مهم است که بر مسیر پیشرفت خود بهطور منظم نظارت کنید. فقط با نگاه کردن به هدف خود، میتوانید درک کنید که چه مقدار از مسیرتان را طی کردهاید و چه مقدار هنوز راه دارید. هدفهای بزرگی مانند بازنشستگی، زمان زیادی برای رسیدن لازم دارند. در زمان مورد نیاز برای رسیدن به این اهداف، بازارهای مالی متفاوت از امروز خواهند بود. قبل از تعیین هدف باید زمانی را برای تحقیق درباره آینده بازار بگذارید. بهعنوان مثال اگر شما در سالهای اولیه کاریِ خود باشید، بیشتر کارشناسان مالی میگویند که به حدود 60 تا 85 درصد حقوق سالانه فعلی خود برای حفظ زندگی به همین روال در هر سالی که بازنشسته شوید، نیاز دارید. بنابراین دانستن این موضوع به شما در تعیین هدفی دقیقتر و واقعیتر کمک میکند.
۴- برای اهدافتان یک چارچوب زمانی تعیین کنید
اینکه به خودتان چارچوب زمانی برای رسیدن به آرزوهایتان (بهصورت منطقی) بدهید، میتواند عامل انگیزشی بسیار خوبی باشد. برای مثال هدف شما خرید یک خانه با فاصله دو سال از تاریخ امروز است. در این مورد باید قیمت متوسط یک خانه را در منطقهای که دوست دارید به دست بیاورید سپس شروع به پسانداز برای پیشپرداخت خانه جدیدتان بکنید. بنابراین در مثال ما، اگر قیمت خانه در منطقهای که شما میخواهید در حدود ۳۰۰ میلیون تومان باشد، شما باید حداقل ۲۰ درصد آن را که معادل مبلغ ۶۰ میلیون تومان است، طی مدت ۲ سال بهدست آورید. باتوجه به اینکه چهمقدار میتوانید پسانداز کنید این هدف امکانپذیر یا امکانناپذیر است. تعیین چارچوب زمانی برای اهدافِ کوتاهمدت ضروری نیز بسیار اهمیت دارد. برای مثال اگر یکی از قطعات ماشینتان نیاز به تعویض داشته باشد؛ ولی شما هزینه آن را نداشته باشید، باید برای تعویض این قطعه پسانداز کنید، بنابراین قراردادن یک چارچوب زمانی معقول میتواند به شما برای رسیدن به این هدف کوتاهمدت کمک کند.
۵- بودجهبندی کنید
اینکه اهدافی برای پسانداز خود تعیین کنید کار آسانی است. ولی اگر راهی برای پیگیری مخارجتان نداشته باشید، به سختی میتوانید به اهدافتان برسید. برای اینکه بتوانید فرآیندهای مالی خود را پیگیری کنید، سعی کنید که از ابتدای هر ماه درآمد خود را بودجهبندی کنید. اگر برای اختصاص بخشی از درآمدتان به تمام هزینههای عمده خود از قبل پیشبینی کرده باشید، مطمئن خواهید شد که پولتان را از دست نمیدهید، بهخصوص اگر به محض دریافت حقوقتان، سریعا براساس بودجهبندی خود، پولتان را تقسیم کنید و به هزینههای پیشبینی کرده اختصاص دهید.
۶- هزینههای خود را یادداشت کنید
بودجهبندی کاری است که هرکس برای پسانداز کردن باید انجام بدهد؛ ولی اگر پیگیر مخارج خود نباشید، پایبندی به اهداف برایتان سخت میشود. ثبت کردن مخارجی که ماهانه برای موضوعات مختلف میپردازید باعث میشود تا بتوانید مشکلات بودجهبندی را شناسایی کنید و نحوه هزینهکردن را متناسب با بودجهبندی خود تنظیم کنید. دقت کنید که ثبت هزینهها نیاز به توجه به جزئیات دارد. همانقدر که باید هزینههای عمدهای مانند مسکن و بازپرداخت بدهیها را یاددداشت کنید، باید به هزینههای جزئی نیز توجه کنید و به این ترتیب میزان دقت وضعیت مالی خود را افزایش دهید. یک دفترچه کوچک که همیشه همراهتان باشد، بسیار مفید است.
عادت کنید که تمام هزینههای خود را یادداشت کنید و قبوض و رسیدهای پرداخت را نگه دارید (بهخصوص برای خریدهای بزرگ) هر زمان که توانستید هزینههای خود را در یک دفتر بزرگتر یا یک نرمافزار کامپیوتری (مانند Excel) وارد کنید تا بتوانید در طولانیمدت آنها را داشته باشید. به یاد داشته باشید که امروزه اپلیکیشنهای زیادی وجود دارند که بعضی از آنها رایگان هستند و به شما کمک میکنند تا بتوانید هزینههای خود را ثبت و پیگیری کنید. اگر با مشکلات زیادی در زمینه خرج کردن پول خود مواجهید، باز هم از اینکه تمام رسیدهای خود را نگه دارید، نترسید. در آخر هرماه قبوض خود را دستهبندی کنید، سپس مجموع هر دسته را حساب کنید. از اینکه ببینید چه مقدار از خریدهای شما غیرضروری بودهاند، شوکه خواهید شد.
۷- در اسرع وقت پسانداز کردن را شروع کنید
هرچقدر مدت زمان بیشتری پول در حساب پساندازتان بماند، سود بیشتری به آن تعلق میگیرد. بنابراین به نفع شماست که پسانداز کردن را در سریعترین زمان ممکن شروع کنید. حتی اگر تنها بتوانید مبلغ بسیار کمی را هر ماه در حسابتان پسانداز کنید، حتما اینکار را انجام بدهید؛ زیرا حتی مقادیر کمی از پول وقتی در حساب بانکی با سود سالانه قرار میگیرند، در طولانیمدت چندین برابر مقادیر اولیه خواهد شد.
۸- یک حساب بازنشستگی برای خود در نظر بگیرید
هنگامی که جوان، پرانرژی و سالم هستید، بازنشستگی آنقدر دور است که به نظر ارزش فکر کردن هم ندارد. ولی وقتی سنتان بیشتر شود و تواناییهایتان تحلیل رود، بسیار بیشتر به این موضوع فکر خواهید کرد. بنابراین اگر شما از آن دسته آدمهای خوششانسی نیستید که ثروت زیادی به ارث میبرند، بهتر است که هر چه زودتر و هنگامی که به یک وضعیت پایدار کاری رسیدید، به این مساله فکر کنید. همانطور که قبلا اشاره شد، با وجود تفاوت در وضعیت مالی افراد، عاقلانه است که برنامهای داشته باشید که حدود 60 تا 85 درصد درآمد سالانه حال حاضر خود را در دوران بازنشستگی برای ادامه روند فعلی زندگیتان داشته باشید. شما میتوانید طرحهای بازنشستگی را بررسی کنید، یا با کارفرمای خود در اینباره صحبت کنید تا قسمتی از حقوق ماهانه شما بهصورت خودکار صرف حساب یا بیمه بازنشستگیتان شود. اگر بتوانید این کار را بهصورت خودکار انجام دهید، پسانداز برای بازنشستگی آسانتر خواهد شد.
۹- با احتیاط در بازار بورس سرمایهگذاری کنید
اگر پول خودتان را عاقلانه پسانداز کردهاید و مقداری پول اضافی در اختیار دارید، سرمایهگذاری در بورس میتواند یک موقعیت سودآور (و در عینحال پر ریسک) برای کسب پول بیشتر باشد. قبل از سرمایهگذاری در این بازار بدانید که هر سرمایهای در بورس قابلیت این را دارد که برای همیشه از دست برود، بهخصوص اگر ندانید که چه کار میکنید. بنابراین از این کار بهعنوان یک روش طولانیمدت برای پسانداز استفاده نکنید، بلکه آن را بهعنوان روشی در نظر بگیرید با آموختن ریسک، میتوانید کاری انجام دهید تا مازاد سرمایهتان افزایش یابد (سرمایهای که طاقت از دستدادن آن را نیز دارید) بهطور کلی بیشتر مردم نیازی به سرمایهگذاری در بورس برای پسانداز بازنشستگی خود ندارند.
۱۰- ناامید نشوید
زمانی که در پسانداز کردن به مشکل میخورید، به راحتی ممکن است آرامش خود را از دست بدهید، وضعیتتان ممکن است ناامیدکننده باشد، و پسانداز کردن پولی که برای رسیدن به اهداف بلندمدت خود لازم دارید، غیرممکن به نظر بیاید. با این حال، بدانید که اهمیتی ندارد که با چهمقدار پول شروع به پسانداز میکنید، پسانداز کردن همیشه امکانپذیر است. هرچقدر زودتر شروع به پسانداز کردن کنید، زودتر میتوانید به امنیت مالی برسید. اگر درباره وضعیت مالی خود دلسرد شدهاید، میتوانید از شرکتها و مشاورههای مالی استفاده کنید. خدمات برخی از این شرکتها رایگان یا خیلی ارزان است و شما میتوانید با مشاوره با آنها شروع به پسانداز و در نتیجه رسیدن به اهداف مالی خود کنید.
11-کالاهای لوکس را از بودجه خود حذف کنید
اگر در پسانداز کردن با مشکل مواجه هستید، بهتر است از این مرحله شروع کنید. بسیاری از هزینههایی که ما عادی تصور میکنیم، کاملا غیرضروری هستند. حذف هزینههای کالاهای لوکس، اولین قدم برای بهبود وضعیت مالی شماست؛ چراکه به کیفیت زندگی یا توانایی انجام کار شما آسیبی وارد نمیکند. با وجود اینکه ممکن است زندگی کردن بدون یک ماشین بنزینی پرخرج و یا تهیه غذاهای آماده، سخت بهنظر بیاید؛ ولی بعد از اینکه از زندگیتان حذفشان کردید، از اینکه چقدر آسان میتوانید بدون آنها زندگی کنید، شگفتزده خواهید شد. چند راه آسان برای حذف هزینههای لوکس از زندگیتان همچون: لغو اشتراک بستههای اینترنتی، تغییر سرویس خدمات خط تلفن همراه برای استفاده از خدمات ارزانتر، تعویض خودروی گرانقیمت با خودرویی که مصرف سوخت و هزینههای نگهداری کمتری دارد، فروش هر ابزار الکترونیکی که از آن استفاده نمیکنید و خرید لباس و مبلمان خانه از مراکز خرید ارزان (مانند خرید از بازارو...) وجود دارد.
12- مصرف انرژی خود را کاهش دهید
بیشتر مردم قبوض آب و برق خودشان را هر ماه بدون هیچ سوالی میپذیرند. ولی این امکان وجود دارد که بتوانید مصرف انرژی (و در نتیجه قبوض خود را) با چند قدم کوچک تا حد زیادی کاهش دهید. این ترفندها آنقدر آسان هستند که اگر بهدنبال صرفهجویی هستید، عملا هیچ دلیلی برای انجام ندادنشان ندارید. بهخصوص اینکه با کاهش میزان انرژیای که مصرف میکنید، آلودگیای را که بهطور غیرمستقیم تولید میکنید نیز کاهش میدهید که باعث به حداقل رساندن اثرتان بر محیط زیست و گرمایش زمین خواهد شد. بهعنوان مثال برای عایقبندی هزینه کنید. اگر توانایی پرداخت پروژه بازسازی و تعمیر خانه را دارید، عایقهای کهنه و قدیمی دیوارهای خانهتان را با عایقهای جدید و با راندمان بالا تعویض کنید، تا جلوگیری از عبور هوا، باعث گرم یا سرد نگه داشتن خانه و در نتیجه در طولانیمدت باعث صرفهجویی در هزینهها بشوید//دنیای اقتصاد
>>> >>> >>> خبرهای مرتبط >>> پیشنهاد می شود مطالب زیر را نیز بخوانید:
>>> 15 راهی که پسانداز را لذت بخش میکند ...
>>> 9 راه مفيد برای پسانداز از بودجه ماهيانه؛ هوشمندانه خريد كنيد
>>> توصیه های مهم «وارن بافت» بزرگترین سرمایه دار جهان برای ثروتمند شدن
>>> افرادی که از وضعیت اقتصادی خود راضی هستند، چه میکنند؟
>>> چگونه به یک میلیاردر خودساخته تبدیل شویم؟
>>> چگونه اقتصادی و هدفمند خرید کنیم؟
>>> چگونه بدون سرمایه ثروتمند شوید؟
>>> با 11 خطای پولی که افراد موفق انجام نمی دهند آشنا شوید...
جدیدترین خبرهای اقتصادی
- 🔴اثر افزایش نرخ گاز بر سودآوری پتروشیمیها چقدراست؟ با نرخ گاز 7هزارتومانی سود متانول سازان و اوره سازان بورسی چقدر کاهش می یابد؟ تیر1402
- 🔴نگاهی به روند قیمت دلار در ایران در 44 سال گذشته؛ قیمت دلار در 44 سال اخیر چقدر رشد کرده؟ +جدول کامل افزایش نرخ دلار /اردیبهشت 1402
- 🔷همه چیز درباره عرضه خودرو در بورس کالا؛ چگونه از بورس کالا خودرو بخریم وچرا باید حساب وکالتی داشت؟ عرضه فیدلیتی و دیگنیتی در بورس؛ خرداد 1401
- 🔷اوراق ارزی چیست؟ مزایای انتشار اوراق ارزی چیست؟ آیا اوراق ارزی میتواند جایگزین "دلارهای خانگی" شود؟ سود اوراق ارزی چقدر است؟
- 🔶از شروط جدید برای پایان کار ساختمان تا طرح جدید مجلس برای معاملات مسکن +دانلود رایگان متن کامل قانون مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
- 🔵چرا حسابهای بانکی فاقد کد شهاب مسدود میشوند سامانه شهاب چیست وچرا سپرده گذاران باید کدشهاب داشته باشند؟تفاوت آن با سامانه"نهاب"؟
- 🔵همه چیز درباره مصرف انرژی در سیمانیهای بورس؛ تولید هر تن سیمان چقدر انرژی می خواهد؟ چند درصد انرژی کشور صرف تولید سیمان میشود؟بهمن99
- 🔵بررسی تاثیر افزایش نرخ گاز برصنایع بورسی ازپتروشیمی وفولاد تا سیمان وپالایشگاه؛ تاثیر افزایش نرخ گاز بر سودآوری صنایع بورسی چقدر است؟ بهمن99
- 🔵کارمزدهای بانکی چقدر افزایش پیدا کردند؟ همه چیز درباره جزئیات افزایش کارمزدهای خدمات بانکی+ لیست کامل کارمزدهای جدید و قدیم بانکی/ آذر99
- 🔵کرونا به نفع کدام پتروشیمیها شد؟نگاهی تحلیلی به تاثیرکرونا بر پتروشیمیهای الفینی بورس تهران؛ پرمصرفترین محصولات پتروشیمی کدامند؟/10 آبان99
جدیدترین مطالب بورس نگار
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد بازاربورس حین معاملات، بورس امروز چگونه بود؟ جدیدترین خبرها، اتفاقات وشنیده های بازارها/ 21 آذر 1403
- 🔴چه خبر از مجامع 1403 شرکتها؛ جدیدترین برنامه برگزاری همه مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1403 /دعوت سهامداران به مجمع/ 21 آذر 1403
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ آذر 1403
- 🔴چه خبر از افزایش سرمایه های جدید بورسی سال 1403؛ میزان افزایش سرمایه شرکتهای بورسی وفرابورسی درسال 1403 چقدراست؟ آذر 1403
- 🔴درجدیدترین حراج سکه مرکزمبادله چه گذشت؟ سکه ها چندقیمت خوردند؟ چگونه ازحراج بانک مرکزی سکه بخریم؟+شرایط خرید سکه/ 28 آبان 1403
- 🔴 در مجمع #جوین چه گذشت؟ از گاوداری و تولید شکر تا نیروگاه و استخراج #بیت_کوین؛ دردسرهای مافیای اسیدسیتریک برای #جوین/ آبان 1403
- 🔴همراه با مخاطبان وب سایت بورس نگار>>> محلی برای انعکاس دیدگاه ها و نطرات مخاطبان گرامی وب سایت بورس نگار
- 🔴همه چیز درباره تتر وفرق آن با دلار: چگونه تتر بخریم؟ چگونه از نرخ تتر روند دلار را پیش بینی کنیم؟ چرا اهمیت تتر در ایران بیشتر از سایر نقاط دنیاست؟
- 🔴بررسی روند قیمت دلار آزاد و مقایسه آن با دلارحواله و اسکناس نیمایی؛ چرا دلار گران می شود؟ دلار چقدر رشد می کند؟ مهر 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد لحظه ای بازاربورس درتایم معاملات +جدیدترین خبرها، اتفاقات، شنیده ها وحواشی بازارها/ تابستان 1403
پربیننده ترین مطالب بورس نگار
- 🔵چه خبر از مجامع 99 شرکتها>جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی سال 99 /دعوت سهامداران به مجمع/ 27 اسفند 99
- 🔵سود نقدی همه مجامع 99 +زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال99 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ 28 اسفند 99
- 🔴سود نقدی همه مجامع سال 98 +زمان ونحوه دریافت؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع98 چقدر سود سهام تقسیم کردند؟ 28 اسفند 98
- 🔴سود نقدی همه مجامع 1402 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1402 چقدر سود پرداخت شد؟زمان واریز سود سهام+نتایج/ 28 اسفند 1402
- 🔴چه خبر از مجامع 1402 شرکتها؛ جدیدترین زمانبندی تاریخ برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1402 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1402
- 🔷چه خبر از مجامع 1401 شرکتها؛ جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1401 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1401
- 🔷سود نقدی همه مجامع 1401 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1401 چقدر سودسهام پرداخت شد؟زمان دریافت سود+نتایج/ 28 اسفند 1401
- 🔶سود نقدی همه مجامع 1400+زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال 1400 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ اسفند 1400
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ آذر 1403
- 🔴چه خبر از مجامع 1403 شرکتها؛ جدیدترین برنامه برگزاری همه مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1403 /دعوت سهامداران به مجمع/ 21 آذر 1403